Dag 39, van Pontremoni naar Aulla, 25 km
Door: Petra
Blijf op de hoogte en volg Petra
13 Mei 2024 | Italië, Aulla
Vanmorgen werd ik om 6.00 uur als herboren wakker en om 7.00 uur zat ik aan de koffie bij een benzinestation. Ze verkochten daar warempel ook een powerbank!
Eigenlijk voelde het vandaag alsof ik weer helemaal opnieuw moest beginnen. De 'oude bekenden' zijn naar huis of twee etappes verder. Paul had inmiddels Laurent en Clement ingehaald en ik kreeg gezellige bierfoto's doorgestuurd. Of ik niet met de trein wilde komen, veel gezelliger met hun samen.. Maar nee, ik loop mijn eigen Camino! Er zullen wel weer nieuwe pelgrims komen. Maar toch was ik een beetje weemoedig, alsof het al was afgelopen. En het is ook bijzonder hoe je mensen uit het verleden tegen kunt komen op de camino, zij het in een andere vorm.
De wandeling van vandaag was mooi door oude plaatsen, door het groen en niet al te zwaar, maar wel erg lang. M'n hielen en knieën hielden zich gelukkig staande, die rustdag is heel goed geweest. Al snel werd ik ingehaald door twee Italiaanse pelgrims, allebei met de naam Giovanni en met dezelfde knalrode rugzak. Ze komen uit Genua en werkten bij een bank, die hen voortijdig de laan uitstuurde. Allebei nu dus met pensioen en 63 jaar oud. Ze lopen een dag of 10, tot aan Sienna en zijn gestart in Pontremoli. Ze hebben een ander tempo dan ik en slapen in een hotel, maar ik zal ze vast nog wel weer zien.
Sorano is een prachtig oud stadje, met een hele oude kerk en een klein museumpje met Romeinse opgravingen. Hier heb ik wel wat tijd doorgebracht, ik zou vandaag tenslotte maar een halve etappe lopen. Toen ik uiteindelijk aankwam in Filetto was ik net halverwege de route en het was al 13.30 uur. Mijn stappenteller gaf 21 km aan. Ik ging op een terras zitten en sprak twee Nederlandse toeristen, die me vroegen waar ik heen ging...
Ik moest hierna nog 2 km lopen naar Villafranca in Lunigiana waar de trein vertrok, en ik haalde die van 14.25 uur. In 7 minuten was ik in Aulla. Ik was alleen bij het verkeerde station uitgestapt en moest nog eens 2 km over de autoweg naar het centrum van Aulla lopen. Geen voetpad te bekennen, bizar. En ik vind Aulla een lelijke stad.
Ik had per mail gereserveerd bij de parochiekerk 'Chiesa die San Caprasio'. Er was zelfs een pelgrimsmuseumpje bij de kerk. De slaapzaal bestaat uit vier stapelbedden en er zouden nog drie gasten komen. Er was ook nog een privé kamertje en die heb ik snel ingepikt. Ik heb zelfs mijn eigen dakterras! En dat voor 15 euro..
Uiteindelijk kwam er alleen een Française, Huguette van 79 jaar. Zij liep dit keer 15 dagen en stopt er morgen mee. Haar vader werd 100, ze heeft de goede genen, zo vertelde ze. We hebben samen gekookt. Ik had eieren, zij macaroni. En allebei hebben we nu dus een eigen kamer.
Morgen 'slechts' 17 km naar Sarzana, maar ik zag een enorme klim van 560 meter.
13 Mei 2024 - 21:28
Agaath:
Gelukkig ben je weer opgeknapt na een dag rust. Vandaag was de voedselvoorziening ook gunstiger voor je. Ook heel belangrijk als je een hele dag wandelt. Ik ben benieuwd wie je nu weer gaat ontmoeten.
Slaap lekker!
groetjes, Agaath
13 Mei 2024 - 21:39
Ben:
Wat bijzonder om regelmatig 'oude bekenden' te ontmoeten. Je weemoedige gevoel kan ik voorstellen. Je zit inmiddels op bijna driekwart van je camino. Morgen een relatief rustige dag, maar wel met een flinke klim. Succes maar weer.
13 Mei 2024 - 21:47
Ada:
Wat goed van je dat je je niet hebt laten verleiden door de bierfoto's van de mannen!
13 Mei 2024 - 22:07
Sandra Swalue:
Heerlijk zo’n mooi stadje, goede benen en nu nog een kamertje voor jezelf. Wat wil je nog meer? Slaap lekker en wandel ze maar weer morgen. Keep up the good spirit!!!
13 Mei 2024 - 23:01
Ans:
Heerlijk zo'n vrije dag in je wandelvakantie, dat had je vast nodig. Op naar nieuwe en bijzondere ontmoetingen!
14 Mei 2024 - 07:22
Margriet :
Wat krachtig dat je besloot je eigen camino te lopen! Lijkt me wel lastig. Het is ook zo gezellig om samen op te lopen. Maar ook goed om af en toe voor jezelf te kiezen.
Veel succes en plezier verder weer.
Groeten Margriet
14 Mei 2024 - 11:21
Anka:
Je bent natuurlijk al lang al onderweg als ik dit schrijf. Hopelijk weer n fijne wandeldag door mooie natuur en weinig autostrada. Ben benieuwd naar nieuwe ontmoetingen.