Van Attenhofen naar Heidenheim, 15 km
Door: Petra
Blijf op de hoogte en volg Petra
11 April 2025 | Duitsland, Heidenheim an der Brenz
Gisteravond werd het laat en vanmorgen om 7.30 uur was het ontbijt. De broodtafel was geweldig, net als gisteravond, Jakob en Karola zijn zo ontzettend gastvrij. En ze wilden geen geld ontvangen!
De trein naar Aalen ging om 9.25 uur en we stapten uit bij Königsbronn. Dat had Jakob aangeraden, zo omzeilden we de zware bergetappes van ongeveer 20 km lang.
In Köningsbronn ontspringt het riviertje de Brenz, en in deze plaats is ook Johan Georg Elser opgegroeid, de man die Hitler in 1945 had willen vermoorden. Na Köningsbronn was de weg voornamelijk vlak en ging langs het spoor. Ik voelde me moe en het was erg warm. Gelukkig maar dat het een korte afstand was. We deden ruim 6 uur over een afstand van 15 km. Ik kwam eindelijk de eerste medepelgrims tegen, die een andere weg liepen, een rondweg van 160 km. Met Albert is het even wennen. Hij blijft overal staan, en praat tegen iedereen. Erg leuk maar het schiet niet op. Wachten is vermoeiend...
Ik kwam er ondertussen achter dat ik opnieuw verkeerd had geboekt, de verkeerde stad Heidenheim, 180 km verderop... gelukkig was het dit keer niet over booking.com gegaan. Hoe dan wel, dat is me nog steeds een raadsel.
Ik ben nu dus in Heidenheim am Brenz, een vrij nieuwe stad met bovenop een Slot. Daar tegenover is het Slothotel en die hadden gelukkig nog plek, zij het erg duur (ieder een kamer).
Maar goed, lekker op tijd klaar en douchen en uitrusten. Ook wel eens lekker.
11 April 2025 - 18:31
Jeanne Peeters:
Ha Petra,
maar goed dat je een korte wandeling had. Hier is het ook warm. En met Albert duurt het wat langer[e-1f601][e-1f601] en steeds weer ontmoet je vriendelijke mensen. Aan de foto’s te zien is het een prachtige omgeving! Geniet ervan. Groetjes Jeanne
11 April 2025 - 18:50
Anka:
Lekker bezig met je verkeerde boekingen[e-1f923][e-1f923]maar gelukkig toch weer opgelost, al is het prijzig. Ziet er schitterend uit! En mooi weer, ook al is het misschien iets te warm om te lopen. Wij zitten hier(Vron) ook lekker in de zon met [e-1f377]Zondag op naar Friesland voor zes weken. Geniet van je avond
11 April 2025 - 22:37
Agaath:
Ja Petra, samen lopen is wel gezellig, maar alleen gaat het wel vlugger.
Vanaf zondag wordt het hier ander weer, veel frisser en hopelijk wat regen.
Misschien krijg je er ook een staartje van mee.
Morgen fijne wandeling.
Groetjes, Agaath
15 April 2025 - 10:49
Annemiek:
Wat zijn je stukjes heerlijk om te lezen, zo loop ik in gedachte met je mee.